Acte necesare inmatriculare auto 2023

publicat

Ce acte ne sunt necesare pentru inmatricularea auto pentru 2023. Facem o analiza asupra tuturor actelor necesare pentru inmatricularea unui autoturism.

Actele necesare înmatriculării auto se depun de proprietarul mașinii la directia de inmatriculari auto din orasul in orasul in care locuiti.

Acte pentru inmatriculare auto

  • Cererea înamtriculare auto;
  • Fişa de înmatriculare completată cu datele proprietarului şi având viza ANAF (În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare / talonul auto şi a altei persoane, se va depune şi fişa de înmatriculare completată cu datele acesteia)
  • Dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare – 49 lei;
  • Actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie.
  • Copia după contractul RCA încheiat pe numele proprietarului vehiculului, în termenul de valabilitate al acestuia;
  • Documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului, în original şi în copie. Cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie;
  • Chitanță pentru taxa plăcuţelor cu numărul de înmatriculare: 40 lei pentru număr la rând – 20 lei/placă, respectiv 45 lei suplimentar pentru număr preferenţial. Sumele se achită la depunerea documentelor sau prin transfer bancar
  • Acte care atestă dobândirea personalităţii juridice (în cazul în care vehiculul va fi înmatriculat pe persoană juridică) și împuternicirea acordată persoanei desemnate să se ocupă de înmatriculare.

Plata taxei pentru înmatricularea auto în 2023, în valoare de 89 de lei, se încasează în contul BCR, CEC Bank și în rețeaua de stații de plată SelfPay.

Programare online pentru înmatriculare auto

Programare online pentru înmatricularea unui vehicul la DRPCIV se va face după ce aveți toate actele necesare la dosar. Programarea online se face în următoarele 2 luni calendaristice pe site-ul DRPCIV.

Eliberarea unor noi plăcuțe cu număr de înmatriculare de culoare verde pentru vehicule electrice se solicită în baza următoarelor documente:

a) cererea solicitantului;

- Advertisement -

b) dovada plății contravalorii plăcuței/plăcilor cu număr de înmatriculare;

c) actul de identitate al solicitantului sau documentele care atestă dobândirea personalității juridice, denumirea și sediul persoanei juridice;

d) plăcuțele vechi cu număr de înmatriculare ori, după caz, declarația de pierdere sau dovada declarării furtului acesteia/acestora emise de autorități competente;

e) procura specială în formă autentică, după caz.

Asadar daca aveti un autovehicul de inmatriculat nu uitati sa aveti toate actele necesare pentru dosarul dvs astfel incat solutionarea cereri sa fie cat mai rapida.

Cum să alegi cel mai bun televizor 4k

Cum sa alegem cel mai bun televizor cu rezolutie...

Instalare si erori Digi Smart CAM

Digi Smart CAM reprezinta accesul abonatilor srviciului de televiziune...

Wi-fi 7 – Ce este noua tehnologie Wifi 7

WI-FI 7 promite sa fie o noua revolutie pentru...

Gazduire web cu CyberPanel si LiteSpeed

CyberPanel reprezinta alegerea optima pentru un site gazduit intr-un...

Cum intri in Contact cu Garanti Bank BBVA

Cum intri in contact cu Garanti Bank serviciul de...
66AbonațiAbonați-vă
Contact - Suport WebTek
suport hosting

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!