Acte necesare schimbare permis expirat 2022

Ce acte iti trebuie pentru a schimba un permis ce urmeaza sa expire sau in unele cazuri chiar a expirat. Exemplificam mai jos actele necesare pentru preschimbarea permisului de conducere auto atunci cand expira.

Schimbarea permisului auto, în 2022, se poate face înainte sau după expirare, însă numai după efectuarea vizitei medicale.

Acte necesare pentru schimbare permis auto

  • cerere schimbare permis auto
  • cartea de identitate a titularului in copie si in original
  • dovada achitarii taxei pentru schimbarea permisului auto
  • fisa medicala pentru schimbarea permisului auto
  • permis de conducere in original.

Pentru eliberarea fișei medicale trebuie să plătiți între 150 și 250 de lei, în funcție de clinică. Pentru vizita medicală, aveți nevoie de 3-4 ore, timp în care vizitați mai multe cabinete.

Cât este amenda dacă ai permisul expirat

Șoferii care circulă cu permisul expirat riscă o amendă între 870 și 1.160 lei. Fapta lor constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni:  6-8 puncte-amendă.

- Advertisement -

Cat dureaza eliberarea noului permis auto

Dupa depunerea documentelor necesare, eliberarea noului permis de conducere se face, de obicei, in decurs de cateva ore. Pentru ridicarea acestuia, este nevoie ca titularul sa se prezinte la ghiseu, cu actul de identitate in original, dupa scurgerea timpului comunicat in momentul depunerii documentelor.

DRPCIV pentru Bucuresti si Ilfov
  • Adresă DRPCIV Șos. Pipera nr. 49, sector 2 ( informatii DRPCIV: 0730 025 696 disponibil între orele 08.30-12.00 și 12.30-15.00, informatii Serviciul Ilfov – 0372045368)

Orice permis emis într-un stat membru UE va fi recunoscut în toate țările membre și vei putea conduce fără probleme în oricare dintre acestea.

Programare permise auto și preschimbare permis București

Asigură-te că îți faci din timp programarea pentru reînnoire permis, pe site-ul DRPCIV. Te poți programa atât pentru preschimbare permis București, cât și pentru celelalte zone din întreaga țară.

Daca iti expira permisul in curand iti sugeram sa iti pregatesti dosarul din timp si sa iti faci programare sau sa te prezinti cu toate actele la DRPCIV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Electrica furnizare contact relatii cu clientii

Va propunem spre analiza si documentare modul prin care...
110AbonațiAbonați-vă
Contact - Suport WebTek
suport hosting

Salariul minim pe economie in 2023

Cat este si ce inseamna salariul minim pe economie. Deseori auzim dezbateri si discutii despre...

eMag Black Friday in 2023

Black Friday la eMag in 2023 reprezinta ziua in care avem parte de cele mai...