Cat costa metru de apa in Bucuresti

Cat costa un metru cub de apa in 2022 la Apa Nova ?

Anul 2022 a debutat cu o sumedenie de scumpiri atat pe plan local cat si national fie ca voprbim de facturile la utilitati sau chiar la produsele alimentare. Analizam in cadrul acestui articol tarifele practicate de Apa Nova Bucuresti in prezent.

Cat costa un metru cub de apa in Bucuresti

Conform comunicatului de presa emis de Apa Nova Bucuresti, noile tarife pentru apa potabila sau pentru apa reziduala (canalizare) sunt afisate mai jos:

  • Apă potabilă: 4,15 lei/ mc (fără TVA); 4,52 lei/ mc (TVA 9% inclus)
  • Canalizare: 2,19 lei/ mc (fără TVA); 2,39 lei/ mc (TVA 9% inclus)
  • Total 6,91 lei TVA inclus

Tarifele menţionate mai sus (fără cotă TVA) sunt avizate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) prin Decizia nr. 192/22.11.2021 şi sunt puse în aplicare începând cu data de 01 decembrie 2021.

Apa NOVA Bucuresti este parte din marea familie Veolia, un grup internațional cu peste 150 de ani de experiență în administrarea rețelelor urbane de apă și canalizare.

Peste 530 de milioane de euro au fost investiți în dezvoltarea rețelelor de apă din București de la începutul Contractului de Concesiune. Drept urmare, Bucureștiul se bucură azi de un sistem automatizat demn de o capitală europeană, având unul dintre cele mai mici tarife pentru apă și canalizare din România.

In anul 2020, Municipiul București și Apa Nova, o companie Veolia, semnează actul adițional care prevede prelungirea Contractului de Concesiune cu 12 ani, până în anul 2037.

Factura Apa Nova Bucuresti

Factura Apa Nova însumează costul apei potabile livrate la tine acasă precum și colectarea apei folosite. Funcționarea acestor servicii implică, la fel ca în toate industriile și costuri de exploatare, întreținere, dezvoltare, modernizare, precum și protecție a mediului.

Apa meteorică preluată de canalizare se stabilește în funcție de suprafețele deținute, construite și neconstruite, declarate de utilizatori și de cantitățile specifice de mai jos:
a) Operatori economici – 0,5 mc/mp/an
b) Domeniul public – 0,3 mc/mp/an
c) Populație (utilizatori casnici și asociații de proprietari/ locatari) – 0,2 mc/mp/an.

Pe langa costul pe metru apa potabila si canalizare pe factura se mai regasesc apa meteorica si inca o taxa municipala pentru Apa Uzată sunt folosiți pentru finanțarea proiectului de reabilitare a stației de epurare a apelor uzate pentru Municipiul București.

Contact Apa Nova Bucuresti

Adresa apa Nova: Str. Dinu Vintilă nr. 11, sector 2, Clădirea Euro Tower, parter (intrarea din Bd. Lacul Tei) București, România.

Programul cu publicul Apa Nova:

Luni – Vineri: 08:00 – 17:00
Sâmbată, Duminică: închis.

Website oficial: apanovabucuresti.ro

Pentru orice sesizare, reclamatie sau informare cu privire la serviciile apa Nova Bucuresti consultati site-ul oficial al companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

iHidro este aplicatia Hidroelectrica pentru mobil

Aplicatia Hidroelectrica se numeste iHidro si poate fi instalata pe dispozitivele mobile atat pentru sistemele...

Electrica Furnizare – Furnizor energie electrica

Electrica Furnizare SA are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice, iar ca obiecte...