Ce este HTML5 – Notiuni de baza in HTML5

publicat

HTML5 este un limbaj de programare mai nou comparativ cu limbajul clasic HTML. Sintaxa HTML5 este mult mai ușoară în comparație cu HTML4, și oferă multe caracteristici noi pe care le vom expune ceva mai jos.

In momentul de fata toate site-urile web folosesc limbajul HTML5 iar elementele vizuale devin mult mai interesante odata cu noua versiune HTML5.

 

Ce este nou la HTML5

Odata cu noua versiune HTML5 avem parte de tag-uri noi pentru a usura introducerea fisierelor multimedia in pagina. Intre ele enumeram: fisiere audio, video, grafica, documente interactive etc.

Functia pentru HTML5 Drag and Drop

- Advertisement -

HTML5 oferă o funcție incorporată Drag and Drop, care permite dezvoltarea de aplicații interactive. Cu Drag & Drop aveți posibilitatea să mutați orice element în locul potrivit.

O buna parte din elementele de mai sus au proprietatea ca se pot folosi impreuna cu CSS3 si Javascript, ba chiar numai impreuna cu acestea pot duce la rezultate uimitoare.

Toate elementele dinamice, formele grafice moderne sunt alacatuite acum impreuna cu HTML5, Css3 si JavaScript. Astfel in momentul in care dorim sa realizam un site web, toate aceste elemente vor functiona impreuna pentru a ne oferii functii moderne ce pun bazele unui website modern, dinamic si care sa interactioneze foarte bine cu publicul.

Sintaxa simplificată pentru HTML5

Doctype:

Declarația DOCTYPE este primul lucru, ce trebuie de făcut într-un document HTML. Ea indică browser-ui web versiunea limbajui de marcare a paginii.

Exemplu document HTML5

In curs de update …

Articolul precedentHTML titlu – Titles and Headings
Articolul următorCe este DNS Anycast

Reconfigurare website optimizat 100% pentru viteza

In urma implementarii noilor tehnologii in reteau noastra am...

Enel deranjamente – Contact

Enel este o companie italiană implicată în producția și...

Realizare site alaturi de Elementor PRO

In procesul de realizare site web, folosim tot mai...

Aledo Construct

Aledo Construct reprezinta o noua provocare pentru echipa noastra...

Euromob Bucuresti

Euromob este noul website lansat de echipa noastra lansat...
27AbonațiAbonați-vă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.