Cum sa facem un site web complet optimizat si care sa arate modern atractiv pentru vizitatorii sai. Vom aborda in cadrul acestui articol care sunt pasii pentru prezenta online indiferent de domeniul de activitate.
Orice afacere care vrea să aibă succes trebuie să fie prezentă online, iar realizarea şi înregistrarea unui site este, la ora actuală, la îndemâna oricui.
In prezent avem la dispozitie nenumarate optiuni pentru realizarea unui website indiferent de natura sa. Putem sa apelam la diverse platforme de creare website, platforme ce ne pun la dispozitie instrumente gratuite pentru crearea de pagini web.
Ghidul complet pentru realizarea urmatoarelor tipuri de site-uri:
- site de vânzări diverse
- magazin online
- site de anunțuri
- blog personal / de business.
- site de prezentare
- pagină web personală.
1. Inregistreaza un domeniu web
Inregistrarea unui domeniu web reprezinta primul pas ce defineste prezenta ta online. Inregistreaza numele site-ului tau asa cum doresti sa apara pe internet. Achizitionarea unui domeniu web cu extensia .ro (exemplu: webtek.ro) costa intre 8 – 10 euro pe an.
Inregistrarea domeniului se poate face online accesand site-ul companiilor de hosting preferate.
Poti inregistra un domeniu pe urmatoarele site-uri:
hostico.ro
romarg.ro
clausweb.ro
2. Asigura gazduirea web
Odata inregistrat domeniul web, urmatorul pas este acela de a achizitiona gazduirea domeniului web. In functie de necesitatile fiecaruia poti alege un pachet de hosting ce variaza ca pret de la 1 euro/luna pana la 10 euro/luna.
In functie de complexitatea si marimea unui website vom alege gazduirea web potrivita site-ului nostru.
Pentru un site de prezentare recomandam o gazduire basic, care totusi sa ofere resurse garantate pentru contul dvs.
Urmariti la acest punct si oferta noastra de: gazduire web
3. Alege programul cu care vei construi site-ul web
Odata achizitionat domeniul web si gazduirea web va trebui sa ne decidem ce program software vom folosi pentru constructia site-ului nostru. Vom exemplifica mai jos 3 platforme dedicate constructiei site-uirilor web.
WordPress
WordPress este o platformă de tip sursă deschisă pentru publicarea blogurilor. Platforma WordPress este scrisă în limbajul PHP, folosind pentru gestionarea bazelor de date sistemul MySQL. Dispune un sistem de șabloane scrise în limbajele HTML și CSS.
Joomla este un sistem de management al conținutului Open Source, scris în PHP, destinat publicării de conținut pe inter și intra net prin intermediul bazelor de date SQL.
OpenCart este un sistem de management al magazinului online. Este bazat pe PHP, folosind o bază de date MySQL și componente HTML.
4. Incepem Constructia site-ului web
Indiferent de alegerea facuta in cea ce priveste programul software folosit pentru canstructia site-ului web, primul pas il reprezinta instalarea softului ales.
1. Instaleaza WordPress sau oricare alt program dorit
Firmele de hosting iti ofera odata cu serviciul de gazduire web si o aplicatie utila in instalarea softurilor CMS.
Softaculous este o bibliotecă de scripturi comerciale care automatizează instalarea de aplicații web comerciale și open source pe un site web.
2. Alege o tema (templates) pentru site-ul tau
Dupa ce am instalat programul software dorit – >> accesati panoul de control al site-ului pentru a seta tema site-ului.
In cazul WordPress dupa instalare se acceseaza panoul de control –> Aspect — > Teme (selectati tema dorita)
In functie de domeniul de activitate spre exemplu:
– site de prezentare
– site de stiri
– magazin online
vom folosi o tema potrivita pentru domeniul nostru. In cazul wordpress putem folosi teme cu plata pentru un design unic si modern. Temele premium sau cu plata ofera optiuni de configurare extinse cu ajutorul carora puteti realiza orice doriti pe site.
3. Publica continut web
Odata selectata tema dorita vom trece la pubicarea de articole in cazul site-urilor de tip blog, stiri etc. Continutul web difera de la site la site in functie de domeniul de activitate.
Daca construim un magazin online vom publica produsele pe care dorim sa le vindem.
Structura unui website poate fi de genul:
– pagini web (pagini principale)
– articole;
– produse (in cazul magazinelor online)
– categorii.
Constructia site-urilor web este acum la indemana oricui doreste sa isi asigure prezenta online. In cazul in care doriti sa aveti un website complex ce expune imaginea comapaniei sau firmei dvs, va recomandam sa apelati la serviciile unei agentii de web design.
Pentru solutii complete pentru constructia site-urilor web echipa webTek va sta la dispozitie prin serviciile de realizare site web.