Facturi ENEL – Transmitere index la Enel

Totul despre facturile Enel si modul prin care poti transimite un index la Enel. Factura Enel este locul unde regasesti toate informatiile cu privire la consumul tau de energie electrica sau gaze naturale la Enel.

In facturile Enel  regasim detalii despre serviciile Enel si contractul nostru cu aceasta companie.

Totul despre Facturile Enel

Facturile Enel sunt emise de regula odata pe luna si pot fi trimise clientului final prin posta in format clasic pe hartie sau in format electronic pe email sau aplicatia MyEnel.

Ce regasim pe factura Enel ?

Pe factura Enel se regasesc o serie de elemente care contureaza serviciile contractate de fiecare persoana sau societate de la Enel.

  • Adresa de corespondenta al beneficiarului de servicii Enel;
  • Detalii despre furnizor in speta vorbim despre Enel;
  • Detalii despre clientul Enel
  • Cod de client Enel;
  • Cod de plata factura Enel;
  • ID Factura – util pentru platile online;
  • Produsele si serviciile Enel facturate;
  • Total de plata conform cu serviciile aferente facturii Enel.

In cadrul facturilor ENEL se regasesc detalii despre perioada in care se poate trimite un index autocitit si modul prin care se poate trimite indexul autocitit la Enel.

Citirea și transmiterea periodică a indexului la electricitate și gaze naturale, în perioadele dedicate, te ajută să plătești exact cât consumi și să îți administrezi consumul de energie așa cum îți dorești, în funcție de nevoile tale.

Perioada de transmitere index la Enel pentru gaze naturale

Indexul pentru gaze naturale poate fi transmis între 22 și 26 ale fiecărei luni, dacă operatorul tău de distribuție este unul dintre următorii: Delgaz Grid, Gaz Mir, Gaz Est, Premier Energy sau Progaz.

Transmitere index la Enel pentru energie electrica

Indexul autocitit se poate transimite perioadic asa cum este mentionat pe factura Enel in doua moduri:

  1. prin aplicatia MYEnel daca ai un cont inregistrat la Enel;
  2. Telefonic la numerele de telefon pentru transmitere index Enel.

Dacă ai deja cont pe aplicația MyEnel, indexul poate fi comunicat prin accesarea secțiunii “Înregistrare Index”, aflată în partea stângă sus a ecranului.

A doua modalitate de a transmite consumul lunar este prin serviciul telefonic.
Pentru energie electrică ne poți trimite indexul la numărul cu tarif normal 021.99.77 sau la numerele gratuite 0800.070.701, dacă ești clientul nostru pe piață concurențială ori 0800.070.809, daca ai un contract de serviciu universal cu noi.

Pentru gaze naturale poți transmite indexul la numărul gratuit 0800.070.701tasta 1, sau la numărul cu tarif normal 021 9977, în cazul în care distribuitorul tău este Delgaz Grid, Distrigaz Sud, Gazmir, Gaz Est, Premier Energy sau Progaz.

INFO Enel anunturi pentru abonati

In prezent compania Enel, care are peste 3 milioane de clienţi în România iar din ultimul comunicat de presa a reiesit faptul că, facturile aferente consumului de energie electrică și gaze naturale din luna ianuarie vor fi emise cu întârziere.

Reprezentanții companiei au transmis că încă se lucrează la actualizarea sistemelor informatice pentru implementarea celor mai recente măsuri de plafonare a prețurilor, astfel încât acestea să se regăsească corect și complet în facturi.

Plata facturilor Enel se poate face foarte usor din aplicatia MyEnel sau direct in contul Enel specificat pe factura trimisa de companie.

Indexul estimat poate fi de cele mai multe ori mult mai mare decat un consum real iar din acest motiv este recomandat sa transmiti regulat un index autocitit la Enel pentru o factura corecta ce va reflecta consumul real.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

iHidro este aplicatia Hidroelectrica pentru mobil

Aplicatia Hidroelectrica se numeste iHidro si poate fi instalata pe dispozitivele mobile atat pentru sistemele...

Electrica Furnizare – Furnizor energie electrica

Electrica Furnizare SA are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice, iar ca obiecte...