Router wireless cu acoperire mare

Router-ul wireless a devenit un echipament foarte utilizat odată cu accesul in mediul online dupa dispozitivele mobile. Intrucat avem nevoie de un semnal wireless bun, cautam sa identificam un router cu acoperire mare pe conexiunea wireless.

Daca ai nevoie de un router cu acoperire mare sau o raza mare de actiune vom identifica cateva modele de routere care iti pot aduce un semnal bun pe o raza mai mare.

Ce inseamna un router cu acoperire mare

In primul rand un router cu acoperire mare poate fi identificat pe scurt dupa anumite aspecte pe care le exemplificam mai jos:

 • puterea antenei Wifi;
 • pozitionarea router-ului in raport cu spatiul deservit;
 • tipul de conexiune router: Dual Band, Single Band sau MESH;

La achiziționarea unui router wireless ar trebui să ne asigurăm că este compatibil cu standardele Wi-Fi 802.11n sau 802.11ac, care ar trebui să ofere viteze minime de conectare de 65Mbps, respectiv 433 Mbps.

Router wireless cu acoperire mare

TP-Link Archer AC1200

La un pret redus modelul Archer AC1200  oferă viteze de bandă dublă, două porturi USB și porturi Gigabit Ethernet pentru a vă gestiona conexiunea la internet. Acoperirea este foarte buna pentru o suprafata normala incadrata de 120 metri patrati.

Router TP-Link Archer AX23

1 x WAN Gigabit include 4 porturi LAN Gigabit, 2.4 GHz/5 GHz dual band plus 4 antene externe de la TP-LINK.

TP-Link Archer AX55

Acest router are un Standart Wifi 6 cu o viteza de 3000 Mbps si are o performanța WiFi puternică, rapidă și, cel mai important, este stabilă și consistentă.

Router Tenda AC10U

Datorită tehnologiei Beamforming+ și celei de boost a semnalului wireless acoperirea este una foarte buna iar stabilitatea pe modul wireless este excelenta.

Modalitati de a marii acoperirea unui router

In cazul in care din diferite motive nu ai semnalul dorit la o conexiune wireless se pot aduce inbunatatiri la acoperire dupa cum urmeaza:

 • inclouire antene Wireless router mai ales la modelul TP-Link cu unele mai puternice;
 • adaugati un range extender de semnal wireless;
 • montati un acces point;
 • adaugati o solutie Mesh.

router cel mai bun

Conexiunea MESH

O rețea mesh Wi-Fi este un sistem interconectat de dispozitive sau noduri asemănătoare unui router, folosite pentru a crea și opera o rețea wireless.

Un router cu acoperire mare in reteua MESH este router-ul Router TP LINK AX10 

 • Procesor 1.5 GHz Triple-Core CPU
 • Activitate LED Status functionare
 • Antena 4 antene externe fixe omni-directionale
 • conexiune Gigabit
 • Dual band.

Ce face Range Extender ?

Un Range exteneder se conecteaza la o distanta de router unde avem un semnal wireless bun urmand sa se stabileasca conexiunea prin sistemul wireless intre extender si routerul principal. Un range extender iti mareste acoperirea wireless insa nu vei avea viteza prea buna la conexiunea wireless.

Deoarece un range extender folosește interfața wireless pentru conectarea la router, viteza pe laptop sau telefon va fi înjumătățită deoarece aceasta se va împărți între conexiunea dintre client și range extender și cea dintre range extender și router.

In general noile routere cu conexiune WIFI 6 au acoperire foarte buna atat pentru o casa cu curte cat si pentru un apartament cu 3 sau 4 camere.

Daca este necesar o acoperire mai mare a semnalului wireless va recomandam solutia MESH intrucat este cea mai buna optiune daca aveti nevoie de viteza maxima pe conexiunea wireless.

Dacă aveți probleme cu acoperirea wireless în anumite zone ale casei si nu aveti pretentii la conexiunea wireless, un range extender este o soluție ieftină și ușor de integrat chiar fara batai de cap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

iHidro este aplicatia Hidroelectrica pentru mobil

Aplicatia Hidroelectrica se numeste iHidro si poate fi instalata pe dispozitivele mobile atat pentru sistemele...

Electrica Furnizare – Furnizor energie electrica

Electrica Furnizare SA are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice, iar ca obiecte...