Ce este nou la noua versiune WordPress 5.5

WordPress este o platformă de tip sursă deschisă folosita in constructia site-urilor web. WordPress reprezinta cel mai popular soft cu ajutorul caruia poti dezvolta si administra site-uri web.
WordPress 5.5 este cea mai recenta versiune si una dintre cele mai mari update-uri din acest an pentru WordPress.

Ce este nou la WordPress 5.5 !

De fiecare data atunci cand avem un update atat de important va trebui sa verificam si ce aduce acest nou update. Asadar vom identifica ceva mai jos, punctual cele mai importante caracteristici pentru versiunea 5.5

Modele de blocuri

WordPress 5.5 va ofera din nou directorul de blocuri. WordPress 5.5 va introduce tipare de blocuri care sunt de fapt blocuri gata de utilizare, cu setari utilizate frecvent, pentru a va ajuta sa le adaugati cat mai rapid in vederea generarii de machete.

 

Actualizari automate pentru plugin-uri si themele de WordPress

Probabil una dintre cele mai asteptate functii – actualizare automata – pentru module, plugin-uri sau teme.

Veți putea accesa tabul pentru plugin-uri si efectuati click pe “Enable auto-updates” de langa plugin-urile pe care doriti sa le actualizati automat. In mod similar, puteti activa actualizarile automate si pentru theme.
In cazul in care doriti sa setati pe auto update o tema, deschideti tabul Appearance >> Themes si click pe “Enable auto-updates“.

 

Incarcarea imaginilor de tipul Lazy Load

Optimizarea imaginilor web va poate ajuta sa cresteti viteza si performanta site-ului dvs. WordPress 5.5 vine deja setat ca imaginile sa se incarce in Lazy Load.

Una dintre cele mai utilizate tehnici este Lazy Load a imaginilor. Aceasta tehnica descarca doar imaginile vizibile pe ecranul browserului utilizatorului, iar restul imaginilor sunt descarcate pe masura ce utilizatorul ajunge doar la continutul respectiv.

 

Noi Sitemap-uri WordPress XML

WordPress 5.5 vine cu functia de sitemap direct incorporata si activata implicit care va crea un nou fisier index sitemap numit wp-sitemap.xml, care va contine legaturi catre toate celelalte fisiere sitemap pe care le va genera.

Functia de sitemap va suporta toate tipurile de postari, taxonomii (categorii, etichete si taxonomii personalizate) si arhivele autorului. Cu toate acestea, va oferi in continuare doar functionalitatea necesara de baza pentru protocolul sitemap XML.
In procesul de creare site web o deosebita atentie va trebui acrodata optimizarii Seo iar un sitemap reprezinta o unealta de baza in acest proces.

 

Editare de imagini inline

Odata cu versiunea wordpress 5.5 puteti avea acces la o serie de functii noi in cea ce priveste imaginile din “Media library“.

wordpress 5.5 image lazy load

Ce poti edita la imaginile incarcate pe website:
– redimensionare imagine;
– scalare imagine;
– rotire imagine;
– decupare imagine.

 

Actualizarea themelor si a plugin-urilor prin arhive .zip

O noua functie importanta pentru actualizarea temelor si modulelor instalate o reprezinta incarcarea fisierelor direct arhivate fara a folosi suplimentar o conexiune de tip FTP.
WordPress va detecta automat ca plugin-ul sau thema este deja instalata si va oferi o optiune noua de a inlocui versiunea curenta cu versiunea incarcata “Replace current with uploaded“.

 

Instaleaza WordPress 5.5 rapid si sigur

In cazul in care folositi o versiune mai veche este important sa efectuati un update catre noua versiune WordPress5.5 avand in vedere noile caracteristici.
Pastreaza site-ul in siguranta efectuand update dupa cum urmeaza:

– update WordPress 5.5
– update plugin-uri la ultimele versiuni;
– update teme instalate la ultimele versiuni
– actualizeaza traduceri automate.

Inainte de a efectua acest update asigura-te ca serverul pe care este gazduit site-ul tau are instalata ultima versiune PHP – (php 7.4)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

iHidro este aplicatia Hidroelectrica pentru mobil

Aplicatia Hidroelectrica se numeste iHidro si poate fi instalata pe dispozitivele mobile atat pentru sistemele...

Electrica Furnizare – Furnizor energie electrica

Electrica Furnizare SA are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice, iar ca obiecte...